Allmänna villkor

 

Priser
Alla priser i produktkatalogen hos Svenska Sommarförlaget är riktpriser inklusive moms. Inga andra avgifter tillkommer.

Premier
Du kan välja valfritt antal premier så långt dina poäng räcker. Premier under 935 poäng skickas med ditt paket (med vissa undantag). Premier över 935 poäng postas 2–3 veckor efter mottagen betalning.
Angivna premievärden är leverantörens cirkapriser under våren 2024, ej extra- eller lockpriser. Stora prisvariationer kan dock förekomma ute i handeln. Skulle någon premie tillfälligt ta slut, skickar vi den så snart som möjligt. Det händer ibland att leverantörer gör vissa förändringar på premierna som t.ex. ändrar färger och beskrivningar eller byter mot en annan modell. Vi reserverar oss därför för sådana förändringar samt om någon av premierna skulle bli slutsåld hos leverantör kan vi erbjuda förtjänst i pengar. På hemsidan finns alltid en uppdaterad premielista. När din order har börjat packas kan man inte byta premie mot annan premie, premie mot pengar eller pengar mot premie.

Produkter
Du kan välja från 127 produkter som du kan sälja eller som du och din familj kan köpa. Alla produkter finns i katalogen men om du även vill sälja via din webbshop finns alla produkterna presenterade där. Om en produkt tar slut så kommer vi erbjuda en ersättningsprodukt. 

Leverans
När vi har mottagit din beställning rätt ifylld registrerar vi den och packar det du har beställt. Vi har som mål att leverera beställningen inom 10–15 arbetsdagar. Vi börjar leverera produkterna i maj. Premier under 935 poäng skickas med ditt paket (med vissa undantag). Premier över 935 poäng postas 2–3 veckor efter mottagen betalning. Vi skickar paketen som postpaket utan kostnad för dig. OBS! Paketet SMS-aviseras till dig så det är mycket viktigt att du har angett korrekt mobilnummer. Du som beställare måste också ha giltig legitimation. Leveransadress eller namn kan inte ändras om din order har börjat packas.
Order som det finns anledning att tro är avsedda till företag eller föreningar kan annulleras. Svenska Sommarförlaget förbehåller sig rätten att neka en order.

Restnoteringar
Normalt skickar vi inte ordern om någon vara skulle vara tillfälligt slut utan vi väntar tills vi har varan åter på vårt lager. Skickas ordern ändå markeras restnoterade varor på följesedeln/fakturan. Så fort de är i lager igen skickar vi varorna utan kostnad. 

Tilläggsorder
Med tilläggsorder menas en beställning som kommer efter att första ordern packats. Om du lämnar in en tilläggsorder får du 15% rabatt. Din nya order berättigar ej till premier och räknas inte med i din tidigare beställning.

Beställningar
Från och med den 20 mars kan du lägga in order på hemsidan eller i appen. Sista dag att skicka in din order är 30 maj 2024. Vi har som mål att du ska få dina varor cirka 10 till 15 arbetsdagar efter att du har skickat in din order. Vi börjar leverera beställningar i april. När du skickar in din beställning kommer vi att samla in personnummer för de barn som har sålt sommartidningar och beloppen de har sålt för. Vi behöver uppgifterna eftersom vi är skyldiga att rapportera in dem. Om ditt/dina barn säljer våra produkter och skickar in en beställning så kan deras förtjänst bli högst 18 000 kr. Är man två som delar lika på beställningen kan förtjänsten högst bli 9 000 kr per barn, är man tre som delar lika kan förtjänsten bli högst 6 000 kr per barn o s v. Har ditt/dina barn inte andra liknande inkomster kommer de inte upp i belopp som gör att de behöver betala inkomstskatt eller deklarera eftersom gränsen för det är 24 238 kr. Barn som bara säljer våra produkter och inte har några andra liknande inkomster behöver med andra ord inte betala skatt eller deklarera ens om de får maximala 15 000 poäng och når den allra högsta premiegruppen.

Sista beställningsdag
Vi behöver er order senast den 30 maj 2024. Order som kommer in senare levererar vi så långt lagret räcker och i den turordning de kommit in.

Lägsta ordervärde
Vi expedierar inte order med ett ordervärde under 149 kr. 

Ålder
Är du född 2007 eller senare kan du sälja sommartidningar. Sommartidningsförsäljningen vänder sig till barn och ungdomar. 

Garanti
Vi på Svenska Sommarförlaget vill att du som är kund ska känna dig trygg hos oss. Vi ger därför 1 års garanti på alla våra produkter och premier från det datum som varan har levererats. För vissa premier står leverantören för garantin och du kommer då att bli hänvisad dit. Garantin gäller tillverkningsfel och inte fel som beror på yttre åverkan, förslitning, förbrukningsvaror, batterier eller felaktigt bruk av varan.

Reklamation
När du fått paketet från Svenska Sommarförlaget hos utlämningsstället: kontrollera på plats att paketet inte är skadat. Är det skadat när du hämtar det på utlämningsstället, är det ombudet på plats som tillsammans med dig ska göra en skadeanmälan. Är paketet mycket skadat ska du inte ta emot det alls. Hör av dig till vår säljservice så skickar vi nya varor/nytt paket; tel. 08-514 514 35, e-post: info@sommarforlaget.se.
Vid reklamation står Svenska Sommarförlaget för returfrakten. Använd reklamationskortet som följer med leveransen, där finns ett svarspostnummer att använda. När du kommer hem med paketet, kontrollera alltid att innehållet stämmer med fakturan och den egna kundlistan. Om något saknas (utom det som är markerat med restorder) ska du göra en reklamation via reklamationskortet eller till vår kundtjänst: tel. 08-514 514 35, e-post: info@sommarforlaget.se.

Byten
Din kund har rätt att ändra sig. Då får du returnera produkterna till oss, kontakta kundtjänst först. Vi löser inte ut returnerade varor mot postförskott. Returnerar ni produkter så får ni tillbaka det ni har betalat för dem efter avdrag av 15% för redan uttagen förtjänst/premie. Om totala returen överstiger 20% av ordervärdet kommer hela köpet att göras om och du kommer att få en ny faktura.

Sista dagen för byten är den 30 juni 2024.

Betalning
Betala alltid senast det datum som finns angivet på fakturan så slipper du påminnelseavgifter och dröjsmålsränta. Vi kontrollerar att beställaren inte har några betalningsanmärkningar. Skulle sådana finnas skickas beställningen mot postförskott. Vid betalning via internet, ange OCR-numret som referens som du hittar på fakturan. Om fakturan betalas senare än 30 juni 2024 kan vi inte längre garantera leverans av vald premie och premien kan ändras till rabatt. Inga återbetalningar görs under 10 kr.

Så här behandlar vi dina personuppgifter för dig som är kund hos Svenska Sommarförlaget.

Läs mer.

Mina sidor

Stäng